napelem inverter

Napelem inverter

A napelem inverter egy olyan áramátalakító berendezés, amely a napelemek egyenáramából 230 V normál szinuszos váltakozó áramot állít elő. Az inverter szó jelentése: irányváltó

A napelem felhasználásakor a cél a villamos energia eljuttatása a villamos hálózatra. A hálózatra tisztán szinuszos inverter szabad csatlakoztatni. Szigetüzemű invertert tilos és életveszélyes a hálózatra kötni.

A napelem rendszer olyan napelem modulokból áll, melyek rendszerbe vannak kötve és 230V normál szinuszos váltóáramot állítanak elő.

napelem inverter

napelem inverter

Minden napelemes rendszer nélkülözhetetlen részei a napelem modulok, a hozzá való speciális kábelek, az áramátalakító berendezés a napelem inverter, és végül az állványzat (rögzítések).

A napelem inverter egy olyan áramátalakító berendezés, amely a napelemek egyenáramából 230 V normál szinuszos váltakozó áramot állít elő.

A napelem inverter feladata

Az inverter feladata az energia átalakítása és továbbítása a fogyasztó vagy a hálózat felé. Ezek a feladatok rendkívül összetettek, és gyors döntéseket igényelnek. További feladata, hogy kinyerje a maximális energiát, ezért alkalmazkodnia kell a napelemrendszerhez. Az áramszolgáltató elvárásainak is meg kell felelnie. Tennivalója ezen kívül a túlfeszültség, földelésellenőrzés és zárlat,  kezelés, minél nagyobb hatásfokú teljesítmény. Az inverter dolga a napelemek feszültségének és áramának mérése. A hálózati frekvencia mérése, áram ellenőrzése, indítás vezérlés, kommunikáció és a szigetüzem elkerülése.

A szaldó elszámolás lehetőséget nyújt, hogy egy jól megtervezett és méretezett napelemes rendszerrel nulla forintos villanyszámlája legyen.

Hozzászólások lezárva.