napelem panel

Napelem panel

Napelem panel telepítése fenntartható jövőért. A napelemek telepítésével nemcsak pénzt takaríthat, hanem támogathatja az EU és Magyarország azon célját, hogy 2030 -ig 40% -kal csökkentse CO2 -kibocsátást. Hazánkban több mint elegendő napfény van ahhoz, hogy a napelemek hatékonyan működjenek.

A napelemes rendszerek méretét testre lehet szabni, hogy kielégítsék a különböző energiaigényeket és tetőméreteket, és az Ön által termelt többlet energia bevihető a hálózatba.

Az árcsökkenés ellenére a napelemek telepítési költségei továbbra is meglehetősen magasak. Másrészt, ha a kezdeti telepítési költségek rövid távon akadályt jelenthetnek, a napenergia előnyei közép- és hosszú távon biztosan vonzóbbá teszik a befektetést.

A napelem rendszer telepítésének számos előnye és hátránya van. Fontos, hogy kellően tájékozódjon a befektetés előtt.

Előnyök

Spóroljon a villanyszámlákon

Alacsony fenntartási költségek

Megújuló energiaforrás

végezetül egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, és amely a legfontosabb is lehet, a környezetvédelmi szempont. A napelemek telepítésével nemcsak a globális CO2 -kibocsátás csökkentéséhez járul hozzá, hanem a finom részecskék helyben történő csökkentéséhez is.

Napelem mérete

napelem panel

napelem panel

A napelem méret kiválasztásakor két kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe vennie a napenergia legnagyobb előnyeinek kihasználásához :

Az átlagos napi energia fogyasztás

A tető mérete

Az átlagos energiafogyasztás – vagy a tervezett felhasználás – a legfontosabb iránymutatás a szükséges napelemek számának meghatározásakor. Itt figyelembe kell venni az Ön otthonában jelenleg használt vagy használni kívánt teljes kilowattórát (kWh)

A tető mérete kulcsfontosságú tényező, mivel ez határozza meg a tetőre illeszkedő panelek számát, az energiamennyiséget és a költségeket. Fontos figyelembe venni a tető alkalmasságát is: képes -e elviselni a napelemek súlyát, és hogyan döntik el a paneleket.

Az alábbi táblázat bemutatja a hozzávetőleges mennyiségű helyet, amire szüksége van egy adott mennyiségű energia előállításához.

napelem mérete300W-os panelek számaBecsült felület
3 kW1019 m²
4 kW1326 m²
5 kW1732 m²
6 kW2038 m²

 

Napelem panel és a fenntartható környezet

A napelem olyan eszköz, amelyet a napból származó energiafelhasználásra alkalmas. Hőt vagy sok esetben áramot termelnek. Fényelektromos cellaként is emlegetik, mivel sok cellából áll, amelyeket a napsugárzásból villamos energiát alakítanak.

Minél nagyobb a Napból származó energia, annál több áram keletkezik. A napelemes paneleket a világ számos részén használják rengeteg előnyük miatt, amelyek sokkal többek, mint hátrányok.

A napelemek használatának egyik nagyon fontos előnye, hogy nem bocsátanak ki gázokat, amelyek gyakoriak az üvegházakban. A panelek nem bocsátanak ki füstöt, vegyi anyagokat vagy nehézfémeket, amelyek kockázati tényezők lehetnek az emberi egészségre. A napelem tehát környezetbarát, összehasonlítva a fosszilis tüzelőanyagok energiatermeléssel történő elégetésével. Ez nagyon fontos, mivel a szén -dioxid -kibocsátás veszélyes, és a kibocsátás elkerülése segít megóvni jelenlegi és jövőbeli környezetünket.
A napelemek tehát tiszta, és frissen hagyják a levegőt. Még fontosabb, hogy segítenek megelőzni számos rákos megbetegedést. Ennek oka az, hogy egyes energiaforrásokból, például az atomenergiából származó termékekről azt mondják, hogy rákot okoznak a sejtek mutációinak elindítása miatt. Másodszor, a napelemek használata biztosítja a folyamatos szabad energiát mindazoknak, akik használják. Ez elsősorban azért van, mert az egyetlen felmerülő költség a telepítés. A telepítés után az energia szabad, mert a panel nem igényel rendszeres karbantartást vagy üzemanyagot.

A napelem panel működéséhez semmilyen nyersanyag sem szükséges. Mindaddig működik, amíg vannak napsugarak, amelyek a világ legtöbb területén mindennaposok. Egy olyan világban, ahol folyamatosan törekednek az erőforrások egyenlő elosztására, ez nagyon fontos, mivel mindenkinek egyenlő joga van a napenergia felhasználásával kapcsolatban. Ez nagyszerű módja az egyenlőség fenntartásának a fosszilis tüzelőanyagokból származó energiához képest. Ennek az az előnye is, hogy a napelemek használata lehetővé teszi az energia decentralizálását.

Mivel a napelem panel egyenáramót állít elő, szükséges egy áramátalakító berendezés, másnéven inverter, ami az egyenáramból 230 V normál szinuszos váltakozó áramot állít elő.

 

Hozzászólások lezárva.